Op stapVideo
Veel gelezen

Reportage: Sinterklaas en zijn pieten zetten voet aan wal in Winschoten (video)

Winschoten – Sinterklaas is weer in het land en zaterdag 13 november kwam hij met de pakjesboot aan in de haven van Winschoten. De boot voer via het Winschoterdiep voor het eerst onder de Pieter Smitbrug door en daarna naar de haven.

- advertentie - 

Op het dek stonden vrolijke Zwarte Pieten en Roet Pieten te dansen en te springen. Langs de kade stonden wel 750 enthousiaste kinderen en begeleiders. Op de gezellige muziek werd meegezongen en burgemeester Cora-Yfke Sikkema heette Sinterklaas hartelijk welkom.

Sinterklaas was blij om zoveel kinderen weer te zien. De rondrit startte met de koets en later reed Sint met een mooie cabrio door de Langestraat. Heel veel kinderen kregen pepernoten, zoveel, dat er even een pauze werd ingelast want de pepernoten wagen moest snel nog wat bij bakken. Al met al was het weer een prachtig festijn wat heel veel blije gezichten opleverde, niet alleen bij de kinderen.

Foto’s: Jeroen Bos
Video: Quintin  Stoetman & Lonneke Togtema

 


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button