Economie
Veel gelezen

Gemeente Oldambt grijpt niet meteen in: ‘Vanavond mag horeca statement maken’

- advertentie -

Winschoten – De gemeente Oldambt heeft niet direct ingegrepen, toen de kroegen na 20.00 uur nog open waren. De horeca-ondernemers gaven afgelopen vrijdag na de persconferentie van demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge wel aan, tegen de maatregelen in, om na 20.00 uur open te blijven.

- advertentie -

En ze maakten het waar. Toen de klok op de 41 meter hoge toren ‘Olle Witte’ acht uur sloeg, waren de horecagelegenheden nog geopend. Ondernemers houden als actie de deuren open, onder de noemer: De kroeg zegt: “genoeg! Basta!”

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Gemeente geeft ruimte
Burgmeester Cora-Yfke Sikkema geeft aan dat ze de coronaperiode met goed overleg zijn doorstaan. “We zijn het niet op alle punten met elkaar eens, maar we blijven wel altijd in gesprek.” Zo had de burgemeester afgelopen zaterdagmiddag nog een overleg met meerdere horecaondernemers.

“De horeca krijgt vanavond dus een beetje ruimte om hun statement te maken en als overgang naar de lockdown. Daarna is het klaar. Om 22.00 uur moet alles dicht zijn,” legt een woordvoerder uit. De gelegenheden die na 22.00 uur nog open waren kregen wel een officiële waarschuwing.

(lees verder onder de foto)

- advertentie -
Foto: OldambtNu.nl

Om 00.00 uur dicht
Ondertussen lijkt het rond half tien nog in alles op een ‘gewone’ stapavond in het centrum van Winschoten. De ondernemers gaan door met hun actie tot 00.00 uur. Volgens de ondernemers is het een eenmalige actie en gaan ze vanaf zondag wel gewoon drie weken dicht. Ze hopen dat het statement Den Haag bereikt.

- advertentie - 

Lees ook: Teleurgestelde ondernemers op het Marktplein: “Het is genoeg! Basta!”

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button