Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente
Veel gelezen

Oldambt krijgt 700.000 euro voor opknappen of slopen verwaarloosde huizen

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt krijgt opnieuw geld van de  Provincie Groningen om verwaarloosde woningen in de gemeente Oldambt te slopen dan wel op te knappen.

- advertentie -

Eerder kreeg de gemeente al geld om 85 woningen aan te pakken. Nu komt er nog een budget bij voor 32 huizen. “Daarmee willen we de problemen van leegstand en verloedering oplossen in de gemeente”, laat gedeputeerde Tjeerd van Dekken (PvdA) weten aan RTV Noord.

Volgens de provinciebestuurder is al resultaat zichtbaar. Hij vindt dat de gemeente er al mooier bij ligt dan voorheen het geval was. “Als je goed kijkt, zie je dat er al een hoop rotte kiezen zijn aangepakt”, zegt Van Dekken.

Het provinciebestuur trekt dus opnieuw geld uit voor Oldambt, terwijl er in andere gemeenten ook verwaarloosde woningen en verpauperde panden zijn te vinden. De gedeputeerde laat weten dat woningeigenaren in andere gemeenten een beroep kunnen doen op andere subsidiepotjes van de provincie.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button