Economie

Provincie Groningen ondersteunt ondernemers opnieuw door VIA-subsidie

Groningen – Ben jij ondernemer en heb je een innovatief product, een innovatieve dienst of procedé voor ogen dat nieuw is voor je eigen onderneming of nieuw voor de markt? En wil je dit idee eerst ontwikkelen en testen voordat je het op de markt brengt? De provincie Groningen en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) stellen hiervoor opnieuw de VIA-subsidie (Versneller Innovatieve Ambities) beschikbaar. Vanaf maandag 15 november kun je deze subsidie aanvragen.

- advertentie - 

Boost aan (vernieuwende) plannen mkb
De provincie ziet met deze subsidie volop kansen voor ondernemers en kennisinstellingen uit het Noorden. Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol: “Als provincie stimuleren we de ontwikkeling naar een toekomstbestendige economie. Hierbij willen we ondernemers helpen. Gelukkig zitten (mkb-) bedrijven en kennisinstellingen niet stil en zijn er veel innovatieve ideeën. Dit blijkt ook uit de snelle uitverkoop van de VIA-subsidie die in het voorjaar van 2021 openging. Aan deze behoefte van ondernemers willen we nu nogmaals gehoor geven.”

Inspelen op de toekomst en innovatiekansen benutten
Nieuw deze ronde is dat ondernemers en kennisinstellingen laten zien hoe zij met hun innovatieve project, idee of bedrijf inspelen op voor de toekomst van Noord-Nederland noodzakelijke economische en maatschappelijke veranderingen. Het gaat dan om circulair ondernemen, verduurzamen van het bedrijf, toewerken naar positieve gezondheid en meer digitalisering. Ook samenwerken met andere bedrijven en instellingen wordt beloond net als het delen van kennis. Hiermee sorteren de drie provincies en het SNN voor op het nieuwe Europese subsidieprogramma (EFRO) voor Noord-Nederland dat in de loop van 2022 start.

Kortom: deze subsidie stimuleert innovatieve ondernemers om in te spelen op de toekomst, innovatiekansen te benutten én de samenwerking aan te gaan met andere partijen (van buiten de regio). Hiermee krijgt een ondernemer niet alleen subsidie om zijn project te realiseren maar draagt hij via zijn project ook bij aan een nóg mooier en sterker Noord-Nederland.

REACT-EU fonds
Dit subsidiebudget komt uit het zogenaamde REACT-EU fonds en is bedoeld voor het herstel van de economie – tijdens en na de coronacrisis – op een duurzame (groene), digitale en veerkrachtig manier.

Subsidie aanvragen en contact
De VIA-subsidie is vanaf maandag 15 november 9.00 uur aan te vragen bij het SNN en bestaat uit twee onderdelen: VIA Ontwikkelingsprojecten en VIA Software projecten. Meer informatie vind je op: http://www.snn.nl/VIA2021plusOntwikkeling

www.snn.nl/VIA2021plusSoftware

Vragen? Neem contact op met het SNN via: 050 5224 908 of kennis&innovatie@snn.nl.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button