Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport
Veel gelezen

Sportverenigingen presenteren plannen voor gezamenlijk sportpark

- advertentie -

Winschoten – Drie Winschoter sportvereniging hebben de handen in een geslagen voor een groot nieuw sportcomplex. Het gaat om Winschoter voetbalclub vv Bato (420 leden), korfbalvereniging Korwi (75 leden) en hockeyclub HCW (200 leden). Doel is om de verouderde accommodaties gaan bundelen tot één complex met één clubhuis, verschillende kleedkamers en sportvelden.

- advertentie -

De gemeente Oldambt kondigde eerder aan in te willen zetten op omnisportparken. Vooruitlopend op de plannen van de gemeente Oldambt om meerdere sportclubs op een complex te laten sporten hebben ze de intentie uitgesproken om binnen ons eigen huidige complex een compleet nieuw omnisportpark te gaan realiseren.

Presentatie
Onlangs hebben de clubs een presentatie gehouden op alle drie de sportparken, de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders waren hierbij uitgenodigd. Ze hopen de gemeente Oldambt te overtuigen van nut en noodzaak. De geschatte kosten bedragen zo’n 4 miljoen euro. Zowel het veld van HCW als die van Korwi zijn of dreigen afgekeurd te worden door de sportbonden. 

Bij alledrie de verenigingen is er sprake van oude faciliteiten met torenhoge energie- en onderhoudskosten. Bij een rondleiding op het complex kregen alle aanwezigen de verouderde kleedaccommodaties te zien.

Visie en missie
De clubs hebben een visie en een missie gemaakt: “Onze droom is om een plek te creëren waar jong en oud samenkomen en een leven lang op een sociale, sportieve en betrokken manier met elkaar in aanraking kunnen komen. Vanuit de achterliggende gedachte: voor elkaar, door elkaar, met elkaar.”

Speerpunt
Speerpunt is dat de huidige gebruikers van het park hun eigen identiteit behouden maar wel gezamenlijk gebruik gaan maken van de nieuwe accommodatie. Hierbij moet worden gedacht aan een nieuw te bouwen clubhuis waar elke club zijn eigen kantine krijgt. Ook zullen er nieuwe kleedkamers komen waar alle clubs gebruik van kunnen maken. Een groot voordeel in de gezamenlijke inkoop en onderhoud van het omnipark wat uiteindelijk in een jaarlijkse kostenbesparing moet resulteren.

Lees ook:  HCW en Korwi en Bato Slaan handen ineen voor een nieuw OMNI-Sportcomplex

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button