Economie

Nieuwe subsidieregelingen voor evenementen in de provincie

- advertentie -

Groningen – Organisatoren van evenementen kunnen ook de komende jaren weer subsidie aanvragen bij de provincie. Er komt een regeling voor grote terugkerende evenementen en een regeling voor kleinschalige evenementen en arrangementen in onze provincie. Met de regelingen wil de provincie het bestaande evenementenaanbod behouden en nieuwe, typisch Groningse evenementen en arrangementen ontwikkelen.

- advertentie -

Grote terugkerende evenementen
Zo komt er een regeling voor terugkerende evenementen met een landelijke uitstraling en minimaal 3000 fysieke bezoekers. De evenementen zijn specifiek en herkenbaar voor Groningen en dragen bij aan het Gronings DNA (karakteristiek, ruimte en pioniersgeest). Er zijn geen subsidiemogelijkheden voor evenementen die al zijn opgenomen in het Uitvoeringsprogramma Cultuur 2021-2024. De nieuwe regeling vervangt de oude regeling ‘Shortlist evenementen’.

Evenementen en arrangementen
Voor organisatoren van eenmalige, nieuwe, kleine en grote evenementen is er de subsidie ‘Evenementen en arrangementen’. Deze regeling is breder en ruimer dan de ‘Grote terugkerende evenementen’. Behalve voor het evenement zelf kan ook een aanvraag ingediend worden voor aanvullende toeristische activiteiten of arrangementen bij evenementen.

Aanvragen
De beoordeling van de subsidieaanvragen gaat bij beide regelingen op basis van zogenaamde tenders. De eerste aanvraagronde voor ‘Grote terugkerende evenementen’ start vrijdag 12 november en loopt tot en met 28 november 2021. Er is dan € 160.000 beschikbaar. De aanvraagronde ‘Evenementen en arrangementen’ start 12 november en loopt tot en met 15 januari 2022. Daar is € 133.000 beschikbaar. Beide regelingen duren tot en met 2023.

Visitekaartje
Gedeputeerde Mirjam Wulfse: “Het eigene, ons karakter, de kenmerken van ons gebied en de kunst en cultuur die daarbij horen, zijn ons visitekaartje. Het is belangrijk dat DNA telkens uit te stralen en te benadrukken. Van onze kracht moeten we het immers hebben! Het mooie is dat deze regelingen voor evenementen precies die koppelingen aanwakkeren en ook ondernemers de kans geven zich daarop te profileren. Groningen versterkt hiermee haar merk.”

Poort naar de omgeving
De provincie Groningen wil vrijetijdseconomie, kunst, cultuur en landschap sterker aan elkaar koppelen om meer bezoekers te trekken en een nog aantrekkelijker Gronings aanbod te ontwikkelen. Dat doen we met deze twee nieuwe regelingen. Door de evenementen ontdekken bezoekers ook andere dingen in onze provincie, zoals fiets- en wandelroutes, bezienswaardigheden of andere evenementen.

- advertentie -

We stimuleren lokale ondernemers om nieuwe arrangementen of routes te ontwikkelen, waardoor bezoekers in contact komen met de bijzondere kanten van onze provincie. Met een aantrekkelijk aanbod aan evenementen blijven bezoekers langer in Groningen, besteden ze meer geld en komen ze vaker terug. Daarbij zorgt de provincie voor een evenwichtige verdeling van de evenementen tussen stad en provincie.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button