Algemeen
Veel gelezen

Duitsland wijst Nederland aan als hoogrisicogebied

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Voor Duitsland is Nederland vanaf zondagnacht een hoogrisicogebied, meldt het Robert Koch Instituut (het Duitse RIVM). Dat betekent dat mensen die niet zijn gevaccineerd of genezen, na een reis naar Nederland in Duitsland tien dagen in quarantaine moeten.

- advertentie -

Ook moeten ze hun reis vooraf online aanmelden. Reizigers zonder de juiste documenten kunnen worden beboet. Er gelden uitzonderingen voor mensen die bijvoorbeeld voor hun werk of opleiding de grens overgaan. Voor kinderen jonger dan 12 jaar gelden de regels ook niet.

Dit vanwege de vele coronabesmettingen in ons land. Op de coronakaart kleurt Nederland donkerrood, wat voor het grootste coronarisico staat. Ook België, Griekenland en Ierland zijn door Duitsland aangewezen als hoogrisicogebieden.

Geen grenscontroles
“Er zullen geen grenscontroles zijn, maar wel geldt een aanmeldplicht, testverplichting en quarantaineverplichting! Het is belangrijk om te weten dat deelstaten verschillende regels kunnen hebben. Daarom is het verstandig om u te informeren bij deze desbetreffende deelstaten als u daar moet zijn.” zo meldt de website Noord360.eu.

Voor meer uitzonderingen en uitleg, zie meer op www.noord360.eu.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button