Weerbericht

Volgende week kouder na wisselvallig weekend

- advertentie -

Landelijk – Na een grotendeels droge zaterdag staat voor zondag regen op het programma. Daarbij steekt een koude noordenwind op en dat is een voorbode voor een vrij koude start van volgende week. Er is in de tweede helft van volgende week een kleine kans op winterse buien. Gemiddeld ligt de middagtemperatuur in de tweede helft van november rond 9 graden.

- advertentie -

Vanuit het noordwesten regen
Zaterdag later op de middag en in de avond neemt de kans op een beetje regen toe. In de nacht naar zondag bereikt een regengebied vanaf de Noordzee ons land en gaat het harder regenen. De minimumtemperatuur ligt in deze nacht rond 7 graden.

Zondagochtend is het bewolkt en valt van tijd tot tijd regen. In de middag trekt de regen naar het zuidoosten weg en volgen er vanuit het noorden opklaringen. Ook is in de middag nog een enkele bui mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 10 graden, maar in de loop van de dag steekt een koude noordenwind op en zet de temperatuur een daling in.

Vrij koud begin van volgende week
Maandag belooft een droge dag te worden met regelmatig zonneschijn. De middagtemperatuur komt uit rond een graad of 7, maar een koude noordenwind veroorzaakt een aanmerkelijk lagere gevoelstemperatuur. In de nacht naar dinsdag kan het op veel plekken tot vorst komen.

Dinsdag en woensdag heeft bewolking waarschijnlijk weer de overhand en ligt de middagtemperatuur rond een graad of 8.

Winterse buien?
De weersverwachting vanaf volgende week donderdag geeft een kleine kans op guur weer met maxima rond een graad of 5 en mogelijk enkele winterse buien. Daarnaast is er ook kans op een winderig en nat weertype met iets hogere temperaturen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button