Partnerbijdragen (advertentie)

De kosten voor een gietvloer: te duur of rendabel?

- advertentie -

De gietvloer is op dit moment ontzettend populair. De vloer is duurzaam en niet tijdsgebonden. Dit houdt in dat de vloer past bij alle stijlen wat ervoor zorgt dat hij nooit ‘uit de mode’ raakt. De kosten gietvloer hangt af van verschillende factoren. Dat varieert per bedrijf. In dit artikel bespreken we waar je allemaal op kunt letten zodat jij de juiste keuzes kunt maken en een gietvloer laat leggen die bij jouw huis en stijl past.

- advertentie -

Soort gietvloer
Een gietvloer heb je in verschillende soorten. Omdat deze verschillende soorten uit verschillende materialen bestaan worden de kosten gietvloer beïnvloed. We gaan een aantal verschillende soorten bij langs. Allereerst heb je de PU gietvloer, deze vloer is gemaakt van polyurethaan (een soort kunststof). De vloer is geschikt voor elke soort ondergrond en met polyurethaan heb je weinig kans op scheuren in je vloer. Je hebt ook een epoxygietvloer, het enige nadeel hiervan is, is dat dit de enige gietvloer is waar geen vloerverwarming onder kan. Verder is het een sterke vloer die zware belasting aankan. Een epoxygietvloer is zelfs geschikt voor industrieel gebruik. Tot slot heb je dan ook nog woonbeton. Een gietvloer betonlook is tegenwoordig ontzettend populair. Je gebruikt hiervoor een combinatie van polyurethaan en cement. De vloer heeft daardoor een stoere en moderne uitstraling.

Oppervlakte
Dit is natuurlijk ook een inkoppertje maar de prijs hangt af van het aantal vierkante meters. Nou zul je denken hoe minder oppervlakte, hoe goedkoper maar dat is niet helemaal waar. Een kleine oppervlakte gieten is wel goedkoop, maar als je bijvoorbeeld je hele verdieping laat doen dan gaat de prijs per vierkante meter omlaag. Sommige bedrijven hebben zelf een burendeal. Als jullie samen een gietvloer laten leggen krijg je een speciaal prijsje. Wil je nog meer kosten besparen? Egaliseer de ondervloer dan zelf. Bij een gietvloer is een egale ondervloer ontzettend belangrijk. Als de ondervloer niet gelijk is kan je dit terugzien in het eindresultaat. Helemaal in oude huizen is het soms lastig de ondervloer egaal te krijgen. Als je dit al zelf hebt gedaan scheelt het veel arbeidsuren en daarmee kun je dus flink wat besparen in het totaal.

Voorbereiding
Voordat het bedrijf ook maar kan beginnen met het aanleggen van een gietvloer komen ze eerst langs voor een inspectie. De ondergrond wordt gecontroleerd en er wordt gecheckt of de vloer überhaupt een gietvloer kan dragen. Als je een nieuwbouwwoning hebt is de ondervloer meestal al egaal genoeg om gelijk te kunnen beginnen. Heb je een wat oudere woning dan zal hier wat meer aan moeten gebeuren. Als die afspraken zijn gemaakt kan de offerte worden geschreven.

Arbeid
En als laatste de arbeidsuren. Dit kan een grote kostenpost zijn, maar je wilt ook dat het goed gebeurt. De arbeidskosten hangen af van hoelang een klus duurt en de prijs per uur. Aan de prijs per uur kun je niets doen, dit is nou eenmaal zo. Maar aan de duur van de klus kan nog wel gewerkt worden. Als je een moeilijk ruimte kiest met veel kleine hoekjes en gaatjes duurt het bijvoorbeeld langer dan wanneer je een hele verdieping kiest.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button