Weerbericht

Weekend met vorst, maar niet echt winters

- advertentie -

Landelijk – Koude lucht en buien trekken in het weekend over ons land. In de nachten naar zondag en maandag kan het regionaal vriezen. Plaatselijk kan het glad worden. Zondagmiddag wordt het 3 tot 5 graden. Er zijn dan droge perioden en vooral in de kustprovincies een paar buien met regen en hagel.

- advertentie -

Kleine kans op sneeuw
Zaterdag is het veel rustiger weer met een zwakke tot matige wind. Er komen enkele buien voor en regionaal kan het een tijd droog blijven. Het wordt 4 of 5 graden.

Regionaal vorst
In de nacht naar zondag daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt en kan het regionaal licht vriezen. Vooral in de kustprovincies is kans op een winterse bui met naast regen ook korrelhagel. Hierdoor is plaatselijke gladheid niet uitgesloten.

Zondag is het koud novemberweer met in de vroege ochtend vorst en in de middag 3 tot 6 graden. Gemiddeld is het de laatste tien dagen van november 7 tot 9 graden. Met een noordwestenwind trekken enkele buien over het land, vooral als je aan de westkust woont kan je er een paar verwachten. Er zijn ook lange droge perioden waarin de zon kan doorbreken. Ook dan ligt de gevoelstemperatuur dicht bij het vriespunt en is een dikke winterjas aan te raden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button