AlgemeenOpinie en verhaal

Blog: Sterk de zomer in!

- advertentie -

Wat is dat toch met onze soort? In aanloop naar de zomer wil iedereen fit zijn… Want oh, help we moeten weer in bikini of zwembroek. En natuurlijk ga ik nu niet ontkennen dat ik er ook ooit zo over dacht. Maar, waarom? Waarom maken we ons dan alleen “zogenaamd druk” om ons lijf in aanloop naar de zomer? Of laten we juist alleen dan merken aan onze omgeving dat we niet tevreden zijn? Ik denk inderdaad dat het laatste de waarheid is. En daarom noem ik het niet FIT de zomer in maar STERK de zomer in. Uiteindelijk is het namelijk zo dat iedereen zich goed in zijn vel moet voelen. De één is sneller tevreden dan de ander en zoals ik in mijn vorige blog al aangaf; iedereen is blij met een andere “ik” .

- advertentie -

Dagelijks zien we allerlei lekkernijen voorbij komen… Hebben we net de Paashaas weer de deur gewezen komt Koningsdag weer om de bocht. En hoe houd je dan jezelf “sterk”? Je summerbody komt niet vanzelf, maar als dat echt je doel is hoop ik dat je eerder tot het besef bent gekomen, want het aftellen naar de vakantieperiode is inmiddels weer begonnen. Heb jij de paaseitjes overleefd? Nee ? Ik niet hoor en ook die drankjes op Koningsdag kan ik niet van afblijven, hoewel ik dit jaar misschien echt wel moet. Waarom? Nou, omdat ik de volgende dag mijn eerste kwalificatie video ga opnemen en dat is natuurlijk erg belangrijk. Dat had ik dus nog niet verteld hé, dat ik meedeed aan wedstrijden.. Ik zal je een geheimpje vertellen, want ik weet het zelf ook pas sinds afgelopen woensdag, #impulsinschrijving.

Oké we zijn offroad. We hadden het over het weerstaan van lekkernijen. Nee, dat hoeft ook echt niet altijd! Maar bedenk wel hoe vaker je sterk blijft en een lekkernij weerstaat, hoe makkelijker het wordt. Ik ga vaak de strijd met mezelf aan om tegen de dingen “nee” te zeggen die juist zo lekker voor de hand liggen. Zoals een wijntje op de vrijdagavond om weekend te vieren, een lekker stuk taart tijdens een verjaardag (zelfs als ze de lekkerste slagroomtaart in huis hebben #favorietetaart) of een bitterbal op het terras. Oké goed, eerlijk is eerlijk die bitterbal gaat er bij mij ook wel in.

Eigenlijk maken we ons zelf druk om niets. Want een last minute crash dieet, daar ga jij je echt niet beter door voelen. En die Spanjaard die je daar ziet die kijkt heus niet anders tegen je aan als je 2, 4 of 6 kilo kwijt bent. Hij of zij leert je namelijk kennen als de jij die hij of zij op dat moment ziet. Kortom, doe jezelf een plezier en gooi die crash dieetjes in de prullenbak. Nu denk je waarschijnlijk, lekker motiverend Nicol! Nou inderdaad, dat ben ik met je eens.. En daarom gaan we samen kijken hoe het wel kan. Want stel, je doel is een summerbody en dat bedenk je op dit moment, maar je hebt nog maar 2 maanden. Ga je het jezelf dan ontzettend moeilijk maken, 2 maanden knallen en dan weer lekker tijdens de vakantie genieten van al het lekkers?

Of ga je over op een gezonde levensstijl die vol te houden is, waarmee je iets later je doelen bereikt? Want in het laatste geval mag je natuurlijk ook genieten op vakantie, alleen dan met mate, zodat je na de vakantie weer lekker door kunt gaan en eigenlijk zelfs je doelen voorbij streeft!  Want dat mensen, dat levert motivatie op! De “zie je wel” momentjes, de “kijk wat ik al heb bereikt” momentjes, de momentjes waarop je kunt genieten als er weer iemand tegen je zegt “góh, wat ben jij goed bezig, hoe? Wat? Waar?”. Dat is waar je heen wilt en geen tijdelijk geluksgevoel, waarna je weer terug zakt in je oude gewoontes. En hoe gaan we dat dan bereiken? Door een positieve en gezonde mindset en gezonde voeding! Hieronder vind je een aantal tips voor de maaltijden. Probeer verspreid over de dag te eten en sla geen maaltijd over, dit zorgt voor een blijvend verzadigd gevoel en verminderd de “lekkere trek”. Ik eet zelf eigenlijk de hele dag door en mijn collega’s kijken me dan ook weleens raar aan als ik weer eens aangeef dat ik “trek” heb.

TIPS voor het ontbijt
– Kwark met bosbessen, aardbeien of frambozen
– Havermout (met banaan en pindakaas)
– Proteïne pannenkoek -> persoonlijke favoriet met banaan

TIPS voor middageten
– 2 broodjes met rucola, kipfilet, tomaat, komkommer en avocado
– 2 crackers met kipfilet en mozzarella
– 1 crackers met ossenworst en een cracker met kaas en komkommer
– Een wrap met ijsbergsla, philadelphia light en zalm
– Een wrap met ijsbergsla, gerooktekipfilet, tomaat, komkommer en philadelphia krauter

TIPS voor avondeten
– Volkoren pasta met zelfgemaakte tomatensaus van tomatenblokjes en tomatenpuree met rundergehakt en roerbakgroente
– Rijst met kip en roerbakgroente
– Rijst met biefstuk en boontjes met chilisaus
– Volkoren wrap met rundergehakt, Mexicaanse roerbak en tortilla kruiden (eventueel met crème fraiche light)

TIPS voor tussendoortjes
– Een fruitsalade van bosbessen, mango, aardbeien, frambozen en kiwi
– Een stuk fruit: appel/mandarijn/banaan
– Een smoothie van fruit, melk en eiwitten
– Yoghurt met fruit en granola
– Crackers met kipfilet en komkommer
– ½ komkommer


Misschien iets met nieuwsgierig naar lekkere recepten of leuke weetjes over sport? Bezoek fitlovefood.nl

Door: Nicol van ’t Hof

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button