Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

Relatief weinig huwenden in Groningen

- advertentie -

Regionaal – In Groningen zijn vorig jaar relatief weinig inwoners in het huwelijksbootje gestapt. In 2020 werden 2,5 huwelijken gesloten per 1.000 Gelderlanders, terwijl er landelijk 2,9 huwelijken werden gesloten per 1.000 Nederlanders. Dit concludeert ThePerfectWedding.nl in een onderzoek naar trouwen in coronatijd op basis van eigen gegevens en data van het CBS.

- advertentie -

Meeste huwenden in Veendam
In Veendam gaven relatief gezien de meeste inwoners het jawoord. Per 1.000 inwoners stapten namelijk 3 bruidsparen in het huwelijksbootje. Ook in Midden-Groningen werd relatief veel getrouwd (2,9 huwenden). In de voormalige gemeente Appingedam was het aandeel huwenden het laagst: 1,9 bruidsparen per 1.000 inwoners.

In 5 gemeenten minstens één maand zonder bruiloften
In vijf Groningse gemeenten werd gedurende minstens één maand geen enkel huwelijk gesloten, waaronder Oldambt. In delen van Eemsdelta (voormalige gemeenten Appingedam en Loppersum) werd zelfs in drie maanden geen enkel jawoord gegeven.

In de gemeente Groningen werd het vaakst getrouwd, namelijk 450 keer. Na Groningen klonk in Midden-Groningen het vaakst ‘ja, ik wil’, in totaal bij 192 bruidsparen.

Aanscherping coronamaatregelen: bruiloften weer uitgesteld
Door de nieuwe maatregelen die 13 november ingingen, gooit 40,5% van de bruidsparen hun trouwplannen weer om. Iets meer dan de helft van deze bruidsparen kiest ervoor om hun trouwdag aan te passen aan de geldende maatregelen, maar velen verplaatsen de bruiloft geheel. Een kwart van de geplande bruiloften is inmiddels vanwege coronamaatregelen twee keer of vaker uitgesteld.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button