Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

Woningvoorraad Groningen blijft achter

- advertentie -

Groningen – In Groningen zijn er in 2021 tot en met het derde kwartaal 1.652 woningen bij gekomen. De woningvoorraad steeg daarmee met 0,58% van 285.012 woningen op 1 januari naar 286.664 woningen op 30 september. Afgezet naar het aantal inwoners nam de woningvoorraad daarmee 11,2% minder toe dan gemiddeld in Nederland.

- advertentie -

Dit blijkt uit een analyse van VvE- en vastgoedbeheerder Parel Beheer, die recentelijk verschenen cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onder de loep nam.

Er kwamen in Groningen per 100.000 inwoners 281 woningen bij, terwijl de woningvoorraad in Nederland gemiddeld met 317 woningen per 100.000 inwoners toenam. Alleen in de provincies Zeeland, Friesland en Overijssel kwamen er afgezet naar het aantal inwoners minder woningen bij.

Grote provinciale verschillen
In de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland kwamen er in absolute aantallen de meeste woningen bij, maar afgezet naar het aantal inwoners steeg de voorraad het snelst in de provincies Flevoland en Utrecht. In de provincies Zeeland, Friesland en Overijssel was de toename van de woningvoorraad, zowel op basis van het totale aantal woningen als afgezet naar het aantal inwoners, het kleinst.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button