Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Oldambt is klaar met hondenpoep en wil meer handhaven

- advertentie -

Oldambt – Oldambt is klaar met de overlast van hondenpoep. Wekelijks melden inwoners zich met klachten bij het klantcontactcentrum (KCC) van de gemeente Oldambt. De gemeente wil het probleem gaan handhaven en komt daarom volgend jaar waarschijnlijk met nieuwe regels.

- advertentie -

Het voorstel om de hondenbezitter verplicht te stellen om hondenpoep op te ruimen wordt begin volgend jaar in de raad behandeld. Ook wordt er gekeken of er een wet kan komen, dat de degene die de hond uitlaat een geschikt hulpmiddel bij zich dient te hebben voor het opruimen van de hondenpoep.

Algemene Plaatselijke Verordening
Deze regels worden, als ze door de raad worden goedgekeurd, opgenomen in de APV van de gemeente Oldambt. In de Algemene Plaatselijke Verordening, oftewel APV, staat de regelgeving die in de gemeente geldt, deze kan afwijken van andere gemeenten.

Wijkplatforms
Volgens de gemeente Oldambt wordt er gekeken in samenwerking met dorpsbelangenverenigingen en wijkplatforms waar en op welke plekken voorzieningen worden geplaatst, te denken aan zakjes en prullenbakken. Ook wordt er gekeken of er speciale gebieden komen waar een hond mag los lopen.

Oldambt wil per wijkplatform en dorpsbelangen vereniging 1300 euro per jaar beschikbaar stellen om materiaal zoals poepzakjes aan te schaffen.

Tot die tijd hoop de gemeente Oldambt dat elke hondenbezitter netjes de hond uitlaat en de uitwerpselen opruimt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button