Incidenten

Man overleeft hartstilstand dankzij heldhaftig optreden voorbijgangers

- advertentie -

Winschoten – Op zondag 5 december is er aan de Garst in Winschoten, op straat, een man onwel geworden. Direct werd hulpverlening opgestart. Deze hulpverlening bestond uit omwonenden, die via een reanimatie alert werden opgeroepen, samen met de hulpdiensten ambulance en politie.

- advertentie -

“Met het slachtoffer gaat het naar omstandigheden goed. De familie van het slachtoffer wil graag hun dank uitspreken naar de hulpverlening, zeker naar de omwonende die heeft gereanimeerd. Op verzoek van de familie deze oproep: ben jij degene die gereanimeerd heeft, de familie zou je graag persoonlijk bedanken.” laat de politie weten.

“Mocht je met hen in contact willen komen dan kan dit via ons telefoonnummer 0900-8844. Vermeld daarbij dan het BVH nummer 2021332217.”

Inmiddels hebben de voorbijgangers zich gemeld bij de politie.

Burgerhulpverleners
Als burgerhulpverlener ben je aangemeld bij het oproepsysteem HartslagNu. Je krijgt een oproep bij een hartstilstand in de buurt. Een burgerhulpverlener is er vaak eerder dan de ambulance. Dit is belangrijk, want met de juiste hulp in de eerste 6 minuten is de kans op overleven het grootst.

Kijk voor meer informatie over burgerhulpverlening op www.hartstichting.nl. Als elke seconde telt.

- advertentie -
Foto: Hartstichting

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button