Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

Nieuwe busdienstregeling start zondag 12 december

- advertentie -

Regionaal – Zondag 12 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe. Voor veel reizigers zijn er wijzigingen in de dienstregeling. Het advies is om voor vertrek de reisplanner te raadplegen via de website van Qbuzz.

- advertentie -

Nieuwe routes, haltes en vertrektijden
Veel lijnen van/naar de stad Groningen krijgen extra rijtijd om verwachte vertragingen door de werkzaamheden aan het Julianaplein van 11 februari t/m 9 mei 2022 op te vangen. Voor bussen vanaf de A28 naar Groningen is de nieuwe halte Julianaplein aan de Brailleweg de vervanger voor de halte Van Ketwich Verschuurbrug aan de A28.

Daarnaast krijgen enkele lijnen nieuwe routes, zoals bijvoorbeeld lijn 75 Emmen – Stadskanaal, die voortaan via Exloo rijdt en lijn 109 Assen – Zernike die tijdelijk via Vries, Peize en Hoogkerk zal rijden vanwege de werkzaamheden aan de Ring Zuid.

Flexibele businzet i.v.m. coronamaatregelen: bussen rijden vaker of juist minder vaak
Qbuzz kan steeds flexibeler op de fluctuerende reizigersaantallen inspelen. Sommige lijnen gaan per 12 december vaker rijden, zoals Qliner 300 tussen Emmen en Groningen. Deze lijn rijdt in de spits zes i.p.v. vier keer per uur. Andere lijnen gaan juist minder vaak rijden, zoals lijn 50 Assen – Groningen. Of rijden voorlopig niet zoals spitslijn 16 tussen station Groningen Europapark en Kardinge. Als de vraag verandert dan kan hier snel op worden ingespeeld.

Een volledig overzicht met alle wijzigingen is beschikbaar op qbuzz.nl/gd. Op de website van Qbuzz zijn ook de nieuwe vertrektijden beschikbaar.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button