Gemeente

Mogelijk einde voor gemeentelijke krant: De Oldambtster

- advertentie -

Oldambt – Mogelijk komt er na 12 jaar een einde aan De Oldambtster. De toekomst van de krant is onzeker omdat het contract door de uitgever is opgezegd en er op dit moment geen alternatieven voor handen zijn. In december komt er in elk geval nog één Oldambtster uit.

- advertentie -

Daarna zet de gemeente in op andere manieren om inwoners en ondernemers op de hoogte te houden van gemeentelijk nieuws. De Oldambtster wordt uitgeven door NDC mediagroep in opdracht van de gemeente Oldambt. NDC mediagroep heeft te kennen gegeven zich volledig toe te willen leggen op de eigen dag- en weekbladen. Het contract voor De Oldambtster is daarom opgezegd per 1 januari 2022.

Het college onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart van De Oldambtster. Inspanningen om een alternatieve uitgever te vinden, hebben op de korte termijn echter nog niet tot resultaat geleid. De gesprekken daarover worden de komende periode nog voortgezet.

Mocht er geen tijdige oplossing komen voor De Oldambtster, dan zal de gemeente vanaf januari meer gebruik maken van de website, social media zoals Facebook en Instagram en bijvoorbeeld nieuwsbrieven op thema.

Met lokale media wordt nog gesproken over mogelijkheden tot samenwerking.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button