Gemeente

Gemeente zet verkeersregelaars in voor aanwijzingen aan fietsers Oldambtplein

- advertentie -

Winschoten  – Een veelbesproken onderwerp: het Oldambtplein in Winschoten.  De gemeente Oldambt hoort best vaak dat weggebruikers zich daar niet veilig voelen. Tegelijkertijd zien zij ook dat niet alle  verkeersdeelnemers zich aan de regels houden. Want die gelden natuurlijk ook op dit plein.

- advertentie -

“Met name fietsers houden zich niet aan de verkeersregels. En dat kan zorgen voor onveilige situaties. Want fietsers komen van links, rechts en achter auto’s vandaan. Terwijl de verplichte rijrichting, dus rechtsom over het plein, ook voor hen geldt. Daarom hebben we extra borden geplaatst; zodat dat nog duidelijker is.

En daarnaast staan deze week, op drukke momenten, ook verkeersregelaars op het Oldambtplein.” laat de gemeente weten.

“De verkeersregelaars waarschuwen de fietsers dat zij zich ook aan de verplichte rijrichting moeten houden. En zo niet… de politie mag hierop ook bekeuren.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Blijf kijken
“Als automobilist moet je overigens wel naar links én naar rechts blijven kijken. Want de verplichte rijrichting geldt alleen voor bestuurders. Voetgangers kunnen dus wel van beide kanten het Oldambtplein opkomen en hebben voorrang.  Maar voorrang moet je krijgen, niet zomaar nemen. Zoek dus als voetganger op het Oldambtplein oogcontact met bestuurders om zeker te weten dat ze je hebben gezien.”

- advertentie -

Lees ook:  Gemeente plaatst borden op Oldambtplein om rotonde veiliger te maken

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button