Algemeen

SchuldHulpMaatje Oldambt voorbereid op grote toeloop van ondernemers voor financiële hulpverlening

- advertentie -

Oldambt – De steun aan zelfstandigen (Tozo) is gestopt per 1 oktober en komt niet meer terug in het nieuwe steunpakket van de overheid. Ondernemers voelden door de coronasteun nog niet de noodzaak om in actie te komen. Door het wegvallen van overheidssteun en doordat crediteuren steeds vaker terugbetaling van de schulden eisen, komen zij nu in de problemen.

- advertentie -

SchuldHulpMaatje Oldambt verwacht dan ook flink meer aanmeldingen zodra de ondernemers hun belastingschulden moeten gaan terugbetalen. Veel kleine ondernemers hebben hun belastingschuld uitgesteld, maar moeten die straks gaan inlossen.

Het afgelopen jaar heeft SchuldHulpMaatje Oldambt het aantal vrijwilligers flink uitgebreid. Eind vorig jaar werd al voorzien dat er extra Maatjes nodig zouden zijn wanneer de overheidssteun zou worden ingetrokken en de belastingdienst weer betaling van de schulden zou gaan vragen. Dit kantelpunt lijkt nu te zijn aangebroken. Waar eind vorig jaar nog zo’n 30 Maatjes inwoners in Oldambt met geldzorgen hielpen, zijn er nu al bijna 45 actief. Veel van deze vrijwilligers komen zelf uit het bedrijfsleven. Zij begrijpen de situatie van ondernemers goed en kunnen hen uitstekend ondersteunen bij oplossen van hun financiële nood.

Gratis hulp bij financiële problemen
Iedere inwoner van de gemeente Oldambt kan gratis hulp krijgen van een van de bijna 45 opgeleide Maatjes. Iedereen met financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak ook is. Aanmelden voor hulp is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.shmoldambt.nl/hulp-bij-schulden/ of bel 06-15377069. Er wordt dan direct een afspraak gemaakt om kennis met elkaar te maken.

SchuldHulpMaatje Oldambt
SchuldHulpMaatje Oldambt is opgericht in december 2017 op initiatief van de regionale kerken en werkt effectief samen met kerken, gemeente Oldambt, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties, zoals Leger des Heils, Humanitas en Azzur.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button