Sport
Veel gelezen

Jolein Boom(16) uit Finsterwolde wereldkampioen veldrijden

- advertentie -

Finsterwolde/ Ipswich(GB) – De wedstrijd veldrijden in Ipswich (Groot Brittannië) heeft voor Nederland 3 mooie herinneringen opgeleverd in de categorie junior dames en de categorie senior heren. De 16-jarige Jolein Boom uit Finsterwolde heeft met een prachtige eindsprint beslag gelegd op het goud en is daarmee wereldkampioen geworden in haar categorie.

- advertentie -

Rosalie Witsel uit Westerbork is zeer verdiend tweede geworden. Zowel Jolein als Rosalie zijn lid van wielervereniging Meteoor Assen-Roden. Dennis Zeldenthuis uit Vinkeveen is namens Nederland succesvol geweest met zijn zilveren medaille in de categorie senior mannen. Dennis fietst bij Only Friends in Amsterdam en moest alleen de Amerikaan Syd Lea voor laten gaan.

Groot Succes
Groot succes in vele opzichten. Soms groeien mooie ideeën met heel veel inzet en welwillendheid uit tot fantastische resultaten. En dan gaat het niet alleen over de prestaties van onze atleten, maar ook over de inzet van professionals en vrijwilligers. Van officials, trainers, wielerverenigingen, sponsoren tot vrienden en familie. Alle effort in Nederland, maar ook met hulp uit het buitenland heeft geleid tot een fantastisch evenement in Ipswich Engeland, waar 3 atleten zich van hun beste kant hebben laten zien om Nederland te vertegenwoordigen in de allereerste editie WK veldrijden voor ID-cycling/G-sport.

Event Organisator Steve Grimwood heeft van begin tot eind met zijn organisatie alles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat de eerste editie een volwaardig evenement is geworden met officiële gecertificeerde UCI medailles en oorkondes. De aandacht voor alle sporters was hartverwarmend. Voor Steve was het een eer om dit onderdeel toe te mogen voegen aan het WK en is het een opmaat geworden voor veel meer mogelijkheden. Hij hoopt volgend jaar dat nog meer bijzondere atleten uit alle landen van de wereld komen veldrijden op het WK.

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button