Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Partnerbijdragen (advertentie)

Tuinplannen maken voor het nieuwe jaar

- advertentie -

Oldambt – Nu het nieuwe kalenderjaar dichterbij komt, beginnen we steeds meer te wennen aan de winterse temperaturen. Maar voor je het weet staat het voorjaar alweer voor de deur. Dan kunnen we weer genieten in de tuin van het zonnetje en vogels die fluiten. Gebruik daarom de winter om lekker inspiratie op te doen voor je tuin. Welke nieuwe planten zou je erbij willen en wat ga je doen met het terras? Benieuwd naar een aantal tips, lees dan verder zodat je straks ook met je eigen tuin aan de gang kunt gaan.

Inspiratie verzamelen

Afhankelijk van hoe creatief je bent, kun je zelf ideeën bedenken voor je tuin. Maar waarom het wiel opnieuw uitvinden? Er is op internet en in bladen genoeg inspiratie te vinden waarmee je zelf aan de slag kunt. Maak bijvoorbeeld een moodboard met allerlei foto’s van tuinelementen die je te gek vindt. Als je liever digitaal te werk gaat, maak dan een bord aan op Pinterest. Hier verzamel je alle ideeën bij elkaar en kun je oneindig inspiratie opdoen.

Groots of klein?

Als je allerlei prachtige tuinen voorbij ziet komen, wil je dit natuurlijk zelf ook. Maar dit is niet altijd haalbaar. Maak daarom de keuze of je het dit jaar groots of klein gaat aanpakken. Ook kleine aanpassingen kunnen zorgen voor meer tuingeluk. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe of extra beplanting in de borders, of een likje verf aan de schutting of overkapping. Ga je voor groots, dan zou je een tuinkamer kunnen overwegen of een volledig nieuwe voortuin. Dus na het opdoen van inspiratie, maak je concreet de plannen die haalbaar zijn in het komende jaar.

Een vernieuwd terras

Vind je het terras het belangrijkste van de tuin? Zorg er dan voor dat die komend jaar weer helemaal naar wens is. Zijn de tuinstoelen misschien aan vervanging toe of heb je ruimte voor nog een extra zitje? Kies dan voor comfort. Zo kun je in je eigen tuin goed tot rust komen. Wil je graag onderdompelen in de wereld van tuinmeubelen? Maak dan kennis met Kees Smit Tuinmeubelen. Op 1,5 uur rijden van Oldambt vind je de Experience Store XXL in Almelo. Met 8.000 m2 aan tuininspiratie is er voor ieder wat wils. Ontdek de kant-en-klaar ingerichte tuinkamers die helemaal inspelen op de trends van nu. De bezoekers van Kees Smit komen uit alle streken van het land voor deze unieke tuinbeleving. Voor schaduwrijke parasols tot aan complete tuinsets.

Maak je eigen tijdsplanning

Ben je erover uit wat de concrete tuinplannen moeten gaan worden? Ga dan aan de gang met een tijdsplanning. Vooral bij taken zoals vernieuwde tegels, gras of beplanting moet je wachten tot de grond hier weer klaar voor is. Met vorst gaat dit nog niet lukken. Na het maken van je tijdsplanning weet je ook wanneer je tuin weer helemaal klaar is. Dan is het tijd om te gaan genieten.

- advertentie -
- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button