Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten
Veel gelezen

Justitie maakt zich grote zorgen om spoorloos gezin uit Nieuwolda

- advertentie -

Nieuwolda – Justitie maakt zich grote zorgen over een gezin met jonge kinderen uit Nieuwolda, dat spoorloos is verdwenen. De 45-jarige vader van het gezin wordt ernstige mishandeling van zijn partner verweten. De man moest maandag terechtstaan, maar de woning van deze familie in Nieuwolda staat al veertien dagen leeg. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

Alleen de advocaat van de man verscheen. Die kon niet vertellen waar de verdachte verbleef. De man werd eind juni opgepakt nadat hij een steen door de ruit van zijn woning gooide. Hij wilde daarmee aangeven dat zijn vrouw de deur open moest doen. Achter het raam stond zijn echtgenote, die kreeg de steen in haar gezicht. De vrouw liep een gebroken neus, gekneusde oogkas en verminderd zicht op.

Geen contact

De man kwam vrij snel weer op vrije voeten, op voorwaarde dat hij zich onder meer liet behandelen. Bovendien wilde de vrouw ook graag de relatie voortzetten. In afwachting van deze strafzaak verliep de begeleiding zonder problemen, tot 9 november.

De reclassering kreeg geen contact meer met de man. Bij controle bleek de woning te zijn verlaten. Mogelijk verblijft het gezin bij familie in Rotterdam. Maar er zijn ook geluiden dat het stel met hun kinderen is afgereisd naar Spanje of Marokko. De man staat inmiddels op de internationale opsporingslijst.

Grote zorgen om de kinderen

De zorg om de kinderen is vooral groot. ‘We weten niet of die ergens naar een school gaan of goed worden verzorgd’, zei de officier van justitie. Tijdens het steenincident liep de man nog in de proeftijd van een veroordeling van eind september 2019. Hij kreeg voor het neersteken van zijn toenmalige buurman aan de Memmert in Delfzijl een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Bevel medebrenging

De rechter stelde de zaak uit en gaf het Openbaar Ministerie de opdracht de man en zijn gezin op te sporen. ‘In het belang van de kinderen. Niemand weet hoe het hen vergaat. De verdenking is fors en de man hangt ook een voorwaardelijke celstraf van een jaar boven het hoofd’, zei de rechter. De verdachte komt vast te zitten zodra hij wordt opgespoord.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button