Weerbericht

Komende nachten kans op mist en gladheid

- advertentie -

Landelijk – Vanavond en komende nacht vriest het licht tot lokaal matig en kan het plaatselijk glad worden. Ook is er grote kans op mist. De mist kan morgen overdag regionaal hardnekkig zijn. Ook in de nacht naar woensdag is mist en lokale gladheid mogelijk.

- advertentie -

Rond 20:00 uur varieert de temperatuur van +1 graad in het zuidwesten tot al -4 graden lokaal in het oosten. Later in de avond en komende nacht vriest het overal licht en lokaal matig met minima tot -7 graden. Veel wegen zullen minder koud zijn dan de luchttemperatuur, waardoor gladheid veelal beperkt blijft tot wegen die wel flink kunnen afkoelen. Dit geldt vooral voor bruggen en viaducten.

Hinderlijke en mooie mist
Ook kan vannacht op meerdere plaatsen dichte mist ontstaan. Met minder dan 200 meter zicht is mist hinderlijk voor het verkeer en regionaal kan het ochtendverkeer hier flinke hinder van ondervinden.

Dinsdag overdag kan het op sommige plekken lang duren voordat de grijzigheid verdwijnt. In hardnekkige mist kan de temperatuur onder het vriespunt blijven, waardoor het een zogenaamde ‘ijsdag’ wordt. Wel geeft mist in combinatie een mooie wereld met wit berijpte velden. Met zonneschijn wordt het dinsdagmiddag ongeveer 2 graden.

Ook in de nacht naar woensdag vriest het licht tot matig en kan het op sommige lokale wegen glad worden.  Ook kan de nacht en het eerste deel van woensdagochtend mistig verlopen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button