Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente
Veel gelezen

Nu al 5.000 euro schade door vandalisme rondom vuurwerk

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt heeft te maken met veel meldingen rondom vuurwerkoverlast, ook hebben ze nu al bijna 5.000 euro aan schade in de openbare ruimte wat vermoedelijk veroorzaakt is door vuurwerk(bommen). Burgemeester Cora-Yfke Sikkema is hierover teleurgesteld.

- advertentie -

“Ik begrijp goed dat het voor mensen enorm balen is dat het vuurwerkverbod er is. Ik begrijp overigens ook dat er mensen zijn die daar heel blij mee zijn, want ze vinden vuurwerk onaangenaam en schrikken van het lawaai.
Wat ik niet begrijp is dat er Oldambtsters zijn die het leuk vinden om nu al vuurwerk af te steken met enorme knallen. Ik heb het niet over een rotje of een vuurpijl (wat ook niet mag), maar over bijna-bommen.”  zegt ze.

Overlast

“Mensen en dieren hebben daar enorm veel last van. Daarnaast is het gevaarlijk en leidt het tot vernielingen. De schade in de openbare ruimte loopt nu al op tot boven de 5.000 euro.”

Sikkema: “Die knallen en vernielingen hebben in mijn ogen niets te maken met een feestelijke jaarwisseling. Ik doe daarom een beroep op u allen om rekening te houden met medebewoners en huisdieren. En om respectvol om te gaan met onze gezamenlijke spullen in de openbare ruimte. Laten we zuinig zijn op elkaar en onze gemeente.”

Beperkingen
De jaarwisseling is ook dit jaar met beperkingen. “Ik benadruk graag ook wat nog wel kan, omdat er gelukkig nog steeds dingen zijn die kunnen. Dat neemt niet weg dat het voor u minder feestelijk voelt en is, want met minder mensen, op afstand en zonder vuurwerk.” zegt Sikkema.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button