Regionaal nieuws

Geldmaat zet geldautomaten uit vanwege storing

- advertentie -

Landelijk – Door een storing bij de pinautomaten van Geldmaat, zet de organisatie tijdelijk de automaten uit. Voor hoelang, is niet duidelijk. Geld opnemen en storten is hierdoor niet mogelijk. Dat meldt NOS.

- advertentie -

Geldmaat is een initiatief van de drie Nederlandse grote banken; ABN Amro, ING en de Rabobank. De afgelopen jaren zijn hun eigen pinautomaten vervangen voor die van Geldmaat. Er staan in Nederland zo’n 3800 pinautomaten.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

De automaten hebben last van instabiele software, waardoor het gepinde geld niet altijd uit de automaten komt. De organisatie benadrukt dat er dan geen reden is tot paniek, het geld wordt tijdelijk gereserveerd en na een paar minuten weer vrijgegeven op de rekening. Gebeurt dat niet, dan dient de klant met zijn bank contact op te nemen, aldus de woordvoerder.

Geldmaat is afhankelijk van een softwareleverancier, een bedrijf uit Noorwegen, dat last heeft van een netwerkstoring.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button