Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Politie treft 100 kilo vuurwerk aan dankzij anonieme tip

- advertentie -

Winschoten – De politie heeft afgelopen donderdagavond tijdens een onderzoek in een schuur bij een woning 100 kilo vuurwerk aangetroffen. Volgens de politie gaat het om consumenten en professioneel vuurwerk. De straat waar de woning staat, werd niet bekendgemaakt voor de privacy van de betrokkene.

- advertentie -

De politie heeft tegen de 44-jarige man een proces-verbaal opgemaakt. De zaak wordt verder afgehandeld door het Openbaar Ministerie. “De politie trof het vuurwerk aan dankzij een anonieme tip” aldus de woordvoerder van de politie.

Gevaarlijk
De opslag van grote partijen vuurwerk kan levensgevaarlijk zijn. De gevolgen kunnen groot zijn als het vuurwerk zou ontploffen of als er brand in een schuur zou uitbreken. Er is dit jaar een vuurwerkverbod voor al het (knal)vuurwerk. Er is alleen een uitzondering voor zogenaamd F1-vuurwerk, oftewel kindervuurwerk.

Het vuurwerk is door de agenten in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Wat is illegaal vuurwerk?
Eigenlijk bestaat illegaal vuurwerk niet. “Wij noemen het zo in de volksmond. Er zijn twee soorten vuurwerk consumenten vuurwerk en professioneel vuurwerk. Als we het over illegaal vuurwerk hebben dan is het professioneel vuurwerk.” aldus de politie.

“Vuurwerk wat uitsluitend door personen die een vuurwerkopleiding hebben gedaan en een certificaat hebben. Dat is vuurwerk dat uitsluitend mag worden afgestoken door personen die een vuurwerkopleiding hebben gedaan en een certificaat hebben.”

Meer weten over vuurwerk? Lees meer op de website van de politie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button