Regionaal nieuws

Babyboom in Groningen: Westerwolde is koploper

- advertentie -

Groningen – Tussen de Groningse lakens was er in 2020 niets te merken van de coronabeperkingen. In de provincie is dit jaar namelijk sprake van een heuse babyboom. Van januari tot en met oktober werden dit jaar al 4.420 baby’s geboren. Dit zijn er zo’n 220 meer dan tijdens de eerste 10 maanden van vorig jaar, wat neerkomt op een stijging van 5,2%. In de gemeente Westerwolde was deze stijging zelfs 31,6%. Dit blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het CBS en de Nederlandse Zorgautoriteit.

- advertentie -

Grootste stijging in Westerwolde, Eemsdelta en Westerkwartier
In de gemeente Westerwolde werden de eerste 10 maanden van het jaar al 200 baby’s geboren. Dit zijn er 48 meer dan tijdens dezelfde periode in 2020. Ook in Eemsdelta waren er van januari tot en met oktober verrassend meer geboortes dan dezelfde periode vorig jaar (+21,9%), gevolgd door de gemeente Westerkwartier (+10,3%).

In Stadskanaal en Oldambt was deze stijging niet te zien. In Stadskanaal werden de eerste tien maanden van 2021 juist 23 minder kinderen geboren (-11,2%). Ook in Midden-Groningen (-4,2%) vond geen babyboom plaats.

In Oldambt werden er dit jaar tot en met oktober 236 baby’s geboren, in 2020 waren dit er 10 meer, namelijk 246.

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button