Incidenten

Brand uitgebroken op pluimveebedrijf in Scheemda

Scheemda – Bij een pluimveebedrijf aan de Scheemderzwaag in Scheemda is op Tweede Kerstdag rond tien over twee brand uitgebroken. Volgens de Geert Walburg, woordvoerder van de brandweer zit de brand in een mestbult die in een schuur ligt.

- advertentie - 

Vanwege de waterwinning is de brandweer met twee voertuigen ter plaatse. Zowel post Scheemda als Siddeburen zijn bezig om de brand te bestrijden. De dieren lopen geen gevaar.

Broei
“Het betreft een broeibrand in een inpandige mestbult van ongeveer 20/30 ton, in deze loods zijn gelukkig geen dieren aanwezig. Wij laten de mest naar buiten rijden om het daar af te blussen.” aldus Walburg.

- advertentie - 

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button