IncidentenVideo

Schade bij daglicht groot: woonboerderij volledig door brand verwoest (video)

- advertentie -

Nieuw Beerta – Op Eerste Kerstdag is er rond 19.30 uur brand uitgebroken in een schuur van een woonboerderij aan de Hoofdweg in Nieuw Beerta. Brandweer Bad Nieuweschans, Finsterwolde en Winschoten werden opgeroepen voor de brand, ondanks de aanwezigheid van meerdere korpsen kon de boerderij niet worden gered.

- advertentie -

Al snel werd ter plaatse besloten dat een binnenaanval niet meer mogelijk was. Hiervoor was het te onveilig voor de brandweer, mede omdat er gevaar was op instorting. De brand werd vervolgens vanaf buiten geblust. De bewoners waren ten tijde van de brand niet thuis. Omstanders hebben nog paarden uit de schuur weten te halen, zij zijn elders opgevangen.

In 2020 en in 2019 gingen er ook al twee woonboerderijen in vlammen op, zij stonden naast elkaar bij de Schoolstraat.

Zondagmorgen, bij daglicht was de schade goed te zien. Hoe de brand is ontstaan is vooralsnog onbekend.

Lees ook UPDATE: Paarden gered bij uitslaande brand in woonboerderij (video)

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button