Algemeen

StartFest: GA! Maak werk van je toekomst!

- advertentie -

Regionaal – Op donderdag 25 januari 2024 heeft het allereerste StartFest plaatsgevonden in de Euroborg in Groningen. Zo’n 90 opleiders, bedrijven, ondernemers en brancheorganisaties gingen met meer dan 3500 bezoekers in gesprek over wat ze te bieden hebben. Zeker 30% van de bezoekers ging met een vervolgafspraak de deur weer uit.

- advertentie -

In festivalsfeer je mogelijkheden ontdekken
StartFest is het grootste werk- en ontwikkelevenement in Noord-Nederland, bestaande uit 12 festivals verspreid over Groningen en Noord-Drenthe. Werkgevers uit onder meer de zorg, bouw en techniek, zakelijke dienstverlening, horeca en logistiek inspireerden bezoekers door doe-activiteiten om hun kwaliteiten en talenten te ontdekken en wat ze hiermee kunnen doen. Van (meer) gaan werken, een (andere) baan, beginnen met een opleiding, vrijwilligerswerk of beginnen met een oriëntatie.

Gidsen stonden klaar om bezoekers op weg te helpen en te ontdekken wat hun talenten en mogelijkheden zijn. Tolken waren aanwezig en zelfs kinderopvang was mogelijk. Alles werd in het werk gesteld om bezoekers op een leuke laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met kansen in onze gemeente. Er was voor de bezoekers van alles te doen: lassen leren, virtueel door Groningen fietsen, met graafmachines werken, games spelen met een VR-bril, je digitale vaardigheden testen of ontspannen bij straattheater en kledingadvies krijgen van een styliste. Maar je kon ook aan diverse workshops meedoen.

StartFest is de eerste stap richting werk of scholing
Wethouder werk Carine Bloemhoff: “Geweldig om zoveel bezoekers en ondernemers vandaag te zien. Dit is het eerste festival van een reeks van 12 in de hele provincie Groningen en de kop van Drenthe, dus dichtbij de mensen. Het is zien, voelen, meemaken en ontmoeten. Dat is waar het bij deze festivals om draait, om uiteindelijk mensen de stap te laten zetten richting werk of scholing.”

Ongekende talenten
Jörgen Raymann gaf samen met wethouder Carine Bloemhoff de aftrap voor StartFest. Aansluitend nam hij met zijn verhaal mensen mee in waar hij oprecht in gelooft: “Wij moeten mensen nog ontdekken. De arbeidsmarkt heeft heel veel groeibriljanten die ze kunnen ontdekken. Geef ze een kans, haal ze binnen en zorg ervoor dat ze een veilige omgeving hebben om zich te ontwikkelen. En dan ga je zien hoeveel mooie dingen we kunnen ontwikkelen met elkaar.”

Bezoekers en bedrijven zijn enthousiast over StartFest
“Ik wist niet dat er zoveel plekken zijn waar je kunt werken. Een goede plek om te beginnen en een beetje een idee te krijgen. Ik heb veel nieuwe dingen gezien. Ik ben met een aantal werkgevers in contact gekomen.” waren reacties die bezoekers gaven. Maar ook bedrijven zijn enthousiast over de eerste editie van StartFest. Niet alleen het aantal maar ook de diversiteit in de bezoekers maakt het tot een succesvolle dag. RDW: “Wij zijn blij verrast want we hebben vandaag meer dan 200 goede, inhoudelijke gesprekken gevoerd. LAVG: “De laagdrempeligheid zorgde ervoor dat iedereen zich welkom voelde.”

De volgende edities van StartFest:
14 maart 2024 (Campus Eemsdelta)
14 mei 2024 (TT Circuit Assen)
27 juni 2024 (De Toekomst, Scheemda)

Voor meer informatie en updates over de festivals, bezoek www.StartFest.nl.

StartFest is een initiatief van Werk in Zicht, het samenwerkingsverband van gemeenten, UWV en sociaal ontwikkelbedrijven in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe. De festivals worden georganiseerd door diverse bedrijven, ondernemers, opleiders, bonden en brancheorganisaties. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Nationaal Programma Groningen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button