Algemeen

Virtueel Teddybear Hospital Ommelander Ziekenhuis Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Het ziekenhuis is voor de meeste kinderen een vreemde omgeving. Al die mensen en witte jassen maken het vaak spannend. Om deze spanning te verminderen en kinderen spelenderwijs vertrouwd te maken met het ziekenhuis, organiseren de coassistenten van het Ommelander Ziekenhuis jaarlijks het Teddybear Hospital.

- advertentie -

De kinderen van basisscholen uit de omgeving komen dan met hun zieke knuffels naar het ziekenhuis om de knuffels weer beter te maken.

Vanwege corona kon de fysieke versie van het berenziekenhuis afgelopen jaar niet doorgaan. Daarom hebben een aantal coassistenten een digitale, virtual reality versie van het Teddybear Hospital gemaakt. In dit berenziekenhuis gaat beer Groby, de mascotte van FC Groningen, langs verschillende afdelingen van het Ommelander Ziekenhuis, waar de coassistenten hem helpen en hij tips en tricks verzamelt om zo gezond mogelijk op te groeien!

Om deze VR-ervaring voor de klas nog leuker en leerzamer te maken, zijn er ook opdrachten en klassenactiviteiten toegevoegd. Zo kunnen de kinderen zelf proberen een verbandje aan te leggen of testen hoe goed zij het bord kunnen lezen. De eerste scholen waren erg enthousiast!

Bent u geïnteresseerd om met uw school/klas deel te nemen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via coraad@ozg.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button