Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

Koopmans vergeet gist bij de verpakkingen: oliebollen als bakstenen

- advertentie -

Landelijk – Schort voor, frituurpan aan en bakken maar. De komende dagen proberen weer veel Nederlanders in hun schuurtje zelf oliebollen te maken. Wie daarbij gebruikmaakt van de oliebollenmix van het bedrijf Koopmans, kan onaangenaam verrast worden: door een fout is er aan een klein deel van de pakken geen gist toegevoegd.

- advertentie -

“Dit is niet schadelijk, maar u kunt er geen echte oliebollen mee bakken”, laat het bedrijf aan NOS weten. “Het beslag zal niet rijzen en wij adviseren u om dit product niet te gebruiken.”

In een krantenadvertentie van Koopmans staat dat de pakken zijn verkocht bij “enkele tientallen regionale supermarkten”. Het is onbekend hoe de fout is ontstaan en hoe die werd ontdekt. Koopmans is niet bereikbaar voor commentaar.

De producent zegt dat aan ruim 99 procent van de oliebollenmixen wel gist is toegevoegd. De verpakkingen zonder gist zijn die met een houdbaarheidsdatum van 03-02-2022 en een productiecode L212447 met een tijdsaanduiding tussen 02.30 en 08.30. Mensen die zo’n pak hebben gekocht, kunnen hun geld terugkrijgen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button