Incidenten

Overzicht: Brandweer uitrukken in Oldambt tijdens de jaarwisseling

- advertentie -

Oldambt – De brandweerkorpsen in Oldambt hebben over het algemeen een rustige oudejaarsnacht gehad, ze hadden enkel wat ongewenste buitenbranden. Alleen de posten Winschoten, Scheemda moesten hun kazerne verlaten voor een inzet. De posten Finsterwolde en Bad Nieuweschans werden niet opgeroepen.

- advertentie -

Voor de veiligheid was ook bij elke brand de politie te plekke. Hieronder een overzicht:

13:44 uur: Afvalbrand Beukenlaanschool Beukenlaan Winschoten
De eerste uitruk voor de brandweer Winschoten op oudjaarsdag. Buurtbewoners hadden een klein vuurtje gemaakt, afgebakend met tegels. Omdat er geen sprake was van gevaar of hinder, heeft de brandweer samen met de politie besloten om het vuurtje te laten branden.

19:09 uur: Afvalbrand Wezellaan Winschoten
Brandweer Winschoten werd opgeroepen voor een afvalbrand. Na enkele minuten werden de brandweerlieden geannuleerd.

19:52 uur: Afvalbrand Hoofdweg Midwolda
Op deze locatie werd een rijdende keet in de brand gezet. Er was veel jeugd en politie op de been. De politie stond niet toe dat een andere keet die werd gebracht met een trekker ook op het oudejaarsvuur belandde. De brand werd later geblust door blusploeg Scheemda.

19:56 uur: Brand bijgebouw Narcisstraat Winschoten
De brandweer werd met spoed opgeroepen voor een brand in een gebouw aan de Narcisstraat, uiteindelijk bleek het een afvalbrand te zijn. De brandweer heeft het vuurtje geblust.

- advertentie -

21:17 uur Afvalbrand Zaanstraat Winschoten
Er werd een vuurton gebruikt om hout op te branden, omdat de betrokkenen besloten om autobanden op het vuur te gooien wat voor enorme rook-/ stankoverlast zorgde werd besloten het vuurtje te doven. De gemeente Oldambt heeft daarna de vuurton opgehaald.

- advertentie - 

22:13 uur: Afvalbrand  Lijsterbeslaan/ Iepenlaan Winschoten
Hier was een klein brandje gemaakt op de stoep, de brandweer heeft het geblust.

23:04 uur:  Brand buiten Hoofdweg Midwolda
De brandweerlieden van post Scheemda kregen nogmaals een melding van een brand aan de Hoofdweg. Hier bleek onder andere een auto en een (sloop)auto in brand te staan. De brandweer heeft de brand geblust.

00:42 uur: Afvalbrand Hyacintstraat Winschoten
Op een grasveld werd van alles verbrand, waaronder meubels. Dit zorgde voor rookoverlast in de buurt. De brandweer en de politie kwamen ter plekke om de brand te blussen.

01:14 uur: Afvalbrand Lindelaan Winschoten
Er was een melding gemaakt van een vuurton die gevaarlijk op de weg zou staan. De brandweer heeft de vuurton op de stoep gezet. Vervolgens hebben ze de brand geblust vanwege overlast.

01:55 uur: Afvalbrand Zaanstraat/ Scheldestraat Winschoten
De tweede melding voor brandweer Winschoten in 2022. Ditmaal stond er een meubel op een parkeervak in de brand. De brandweer heeft de bank afgeblust.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button