Incidenten

Hulpdiensten ingezet voor medisch noodgeval in Oude Pekela

- advertentie -

Oude Pekela – De Brandweer van de posten Oude Pekela en Winschoten hebben afgelopen vrijdagavond het ambulancepersoneel geassisteerd met het naar beneden halen van een persoon uit een woning, dit gebeurde aan de Raadhuislaan in Oude Pekela.

- advertentie -

De persoon moest om medische redenen naar het ziekenhuis en werd door de hoogwerker van de brandweer ‘afgehesen’ vanuit een woning. De persoon kon snel naar beneden worden gehaald en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Bij een zogenaamde afhijsing wordt de patiënt op een brancard gelegd, welke via een raam op het redvoertuig van de brandweer wordt geplaatst. Dan brengt het redvoertuig de patiënt naar beneden, waarna de patiënt in de ambulance kan worden gebracht.

Dit soort meldingen vraagt altijd een goede samenwerking tussen ambulancedienst, brandweer politie en in dit geval ook van het Mobiel Medisch Team die per helikopter ter plekke kwam.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button