Algemeen

Acantus zette vorig jaar minder huurders uit huis

- advertentie -

Winschoten – In 2016 heeft Acantus veel minder huurders hun huis uitgezet vanwege huurachterstand dan eerdere jaren. De afgelopen jaren lag het aantal tussen de 40 en 60 huurders per jaar. In 2016 zijn 22 huurders hun huis uitgezet vanwege huurachterstand. Ook de totale huurachterstand is de afgelopen jaren fors gedaald.

- advertentie -

Samen met huurders op zoek naar een oplossing
Hans Blaauw geeft leiding aan de afdeling Huurincasso binnen Acantus en legt uit wat Acantus doet om de huurachterstanden en de huisuitzettingen zo laag mogelijk te houden: “We hebben de afgelopen jaren huurders steeds pro-actiever benaderd. We sturen mensen vroeger herinneringen en aanmaningen om te voorkomen dat de achterstand onoverbrugbaar wordt. Steeds vaker gaan we ook persoonlijk met mensen in gesprek als er huurachterstand is. We bellen huurders op of gaan op huisbezoek. We zoeken dan samen met de huurder naar een oplossing. Dit kan bijvoorbeeld een betalingsregeling zijn. We werken hierbij ook veel samen met VKB, GKB en andere hulpverleningsinstanties. Als huurders zelf meewerken, is er vrijwel altijd een oplossing te vinden.”

Meer huurders vragen uitstel bij rechter
In 2016 hebben meer huurders dan andere jaren zelf moratorium aangevraagd bij de rechter. Met een moratorium krijgt de huurder van de rechter de tijd om een schuldregeling af te spreken. In die maanden wordt de huur niet opgezegd. Als in deze periode gemaakte afspraken toch niet worden nagekomen, dan kan een huurder alsnog worden uitgezet.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button