Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Waarschuwing voor verkeershinderlijke mist

- advertentie -

Landelijk – Op steeds meer plaatsen ontstaat dichte mist, waardoor het zicht minder dan 200 meter is. Vooral later vanavond en vannacht wordt op grote schaal dichte mist verwacht. Later in de nacht kan de mist overgaan in laaghangende bewolking, waardoor het zicht iets verbetert.

- advertentie -

Onder een heldere hemel kan bij weinig wind vanavond gemakkelijk mist ontstaan. De lucht is vochtig en daardoor wordt het naarmate het verder afkoelt steeds mistiger. Op grote schaal komt het tot dichte mist met minder dan 200 meter zicht. Dit levert hinder op in het verkeer. Momenteel is al sprake van dichte mist in het oosten en zuiden.

In de loop van de nacht wakkert de wind iets aan, waardoor het zicht op veel plaatsen iets verbetert. Ook kan de mist overgaan in lage bewolking. In dat geval zal de verkeershinderlijke mist verdwijnen. Regionaal kan mist echter ook in de ochtendspits het verkeer nog parten kunnen spelen. De kans hierop is het grootst in de oostelijke helft van het land.

Mistlampen voorzijde aan
Bij deze zichtwaarden mogen de mistlampen van een auto aan de voorzijde van de auto aan. De mistachterlichten zijn pas toegestaan bij zeer dichte mist met zichtwaarden beneden 50 meter.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button