Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Groningse bestuurders “énige échte oplossing voor subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen is het budget verhogen”

- advertentie -

Oldambt – Geef alle Groningers die ervoor in aanmerking komen de mogelijkheid om de subsidie van 10.000 euro te ontvangen. Dat is de oproep van de regio aan de staatssecretaris. De stormloop en vele reacties op de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen komen voor de Groningse bestuurders niet als een verrassing.

- advertentie -

De beelden van lange wachtrijen bij fysieke inleverpunten en het digitale loket maakten veel los bij de Groningers. De huidige regeling zorgt voor boosheid en ongelijkheid, want het budget is niet toereikend. Maandagavond is het subsidieplafond bereikt. De afgelopen weken heeft de regio al vaker bij het Rijk opgeroepen om het budget hiervoor op te hogen. Zodat álle inwoners, die ervoor in aanmerking komen, het bedrag ook daadwerkelijk kunnen krijgen.

Verhogen subsidiebudget
De subsidie is onderdeel van de bestuurlijke afspraken tussen Rijk en regio van november 2020. Toen is een inschatting gemaakt hoeveel inwoners gebruik zouden maken van de subsidie. Die inschatting blijkt achteraf niet juist geweest. Dit constateerden Groningse bestuurders al bij de eerste subsidieronde in juli vorig jaar. Sindsdien heeft de regio er bij het Rijk op aangedrongen het subsidiebudget te verhogen. Helaas is daar tot nu toe geen gehoor aan gegeven.

Naar de mening van de regio is er maar één echte oplossing en dat is het ophogen van het budget, zodat alle inwoners die daarvoor in aanmerking komen het bedrag ook daadwerkelijk kunnen krijgen. De bestuurders van de gemeenten Eemsdelta, Groningen, Het Hogeland, Midden-Groningen, Oldambt en provincie Groningen doen daarom nogmaals deze oproep!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button