Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

GGD Groningen zet 1 miljoenste vaccinatie in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Op de vaccinatielocatie in Scheemda werd vandaag de 1 miljoenste vaccinatie gezet door GGD Groningen. Het betrof een boostervaccinatie. Esther uit Scheemda kreeg de prik en daarbij een bos bloemen ter gelegenheid van deze mijlpaal.

- advertentie -

Esther gaf aan dat ze het belangrijk vindt om zich te laten vaccineren. Ze zei: “Ik kies voor deze booster voor mezelf en ook om mijn ouders en anderen te beschermen. Ik heb gisteravond m’n afspraak gemaakt en vandaag kon ik al terecht in mijn woonplaats!”

Vaccinatiecampagne
GGD Groningen startte in januari 2021 met vaccineren tegen het coronavirus. Vanaf die datum is er doorlopend gevaccineerd op verschillende locaties in de provincie. Op het hoogtepunt van de eerste campagne in de zomer van 2021 werden er 7.500 prikken per dag gezet. Na een relatief rustig najaar is de GGD vanaf half november opgeschaald met de boostercampagne.

Marcel Visser, coördinator COVID-19: “We doen nu in 6 weken, wat we in de zomer in 6 maanden deden. Een enorme operatie. In de afgelopen weken hebben we regelmatig 11.000 prikken op een dag gezet. De meeste afspraken voor de boostercampagne zijn nu gemaakt. We zien dat het nu mogelijk is om op sommige locaties een booster te geven zonder afspraak, omdat er relatief minder afspraken worden gemaakt.”

Booster
De boostervaccinatie wordt gegeven om de afweer tegen corona op peil te houden, zeker nu de Omikron-variant snel oprukt in Nederland. Iedereen van 18 jaar of ouder die eerder gevaccineerd is kan de boosterprik halen. Dit kan minimaal drie maanden na de laatste vaccinatie of drie maanden na een coronabesmetting.

Locaties GGD Groningen vaccineert op locaties in stad Groningen, Veendam, Zuidhorn, Scheemda en Appingedam. Ook is er de komende tijd weer aandacht voor het informeren en vaccineren van groepen, die nog geen eerste vaccinatie hebben gehaald. Lees hier verder over coronavaccinaties.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button