Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

Oldambtster raad zegt ‘nee’ tegen extra gaswinning

- advertentie -

Oldambt – Ook de gemeenteraad van Oldambt heeft een motie ondersteund tegen de extra gaswinning uit het Groningenveld. Eerder deze week stemden gemeenteraden uit heel Groningen al voor de motie. In die motie verzoeken zij het college om achter de inwoners van Groningen te gaan staan en bezwaar te maken tegen het voorgenomen gasbesluit.

- advertentie -

Onacceptabel
De Oldambtster raad vindt het onacceptabel dat het kabinet de gaswinning in Groningen wil verhogen. Fractievoorzitter Tim van Bostelen (CDA) zegt daarover: “Door deze motie te ondersteunen komen we op voor alle inwoners van de provincie Groningen en in het bijzonder voor de inwoners uit de gemeente Oldambt.”

Brief naar de minister
Op donderdag 6 januari stuurde demissionair minister Blok een brief naar de Tweede Kamer over de mogelijke verhoging van de gaswinning uit het Groningenveld. De NAM zou dit gasjaar – dat loopt van 1 oktober tot 30 september – 3,9 miljard kuub gas winnen uit Groningen.

Uit de brief blijkt dat de minister dit wil bijstellen naar maximaal 7,6 miljard kuub bij gemiddelde temperaturen. De regio vindt deze ontwikkeling onacceptabel en heeft daarom op vrijdag 7 januari een brief naar de minister gestuurd. Door de motie te ondersteunen roept de Oldambtster gemeenteraad het college op om bezwaar te maken tegen het voorgenomen gasbesluit en om naar de rechter te stappen als dat nodig is.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button