Gemeente

Gemeente Oldambt reikt eerste ‘Gouden Grijpstok’ uit

- advertentie -

Oldambt – Steeds meer inwoners zamelen zwerfvuil in. “We helpen ze graag door gratis grijpstokken uit te delen. En we halen het zwerfvuil dat ze inzamelen gratis op.” aldus de gemeente.

- advertentie -

“We zijn als gemeente heel blij dat inwoners ons een handje helpen . Daarom hebben we iets leuks bedacht: de gouden grijpstok. Deze prijs is dus voor bewoners die meehelpen om hun buurt schoon te houden door het zwerfafval op te ruimen.”

Voorman Martijn, van de gemeente Oldambt, reikte afgelopen vrijdag de eerste gouden grijpstok uit aan Jo (61). Ze was erg verrast.

Jo: “Ik ergerde mij aan het zwerfafval in mijn buurt. En ik vind dat je er dan wat aan moet doen. Daarom ruim ik hier al een aantal jaar het zwerfvuil op. De afgelopen tijd heb ik zo’n 300 mondkapjes  in mijn buurt gevonden en opgeruimd. Ik vind het jammer dat er zoveel op straat belanden. Maar het opruimen doe ik eigenlijk met plezier. Ik ben een buitenmens en vind het fijn om te wandelen. Dat ik dan nu de gouden grijpstok krijg voor het opruimen vind ik fantastisch!”

De gemeente gaat nog drie gouden grijpstokken uitreiken. Ben of ken jij ook iemand die zwerfvuil opruimt in Oldambt? Laat het weten in een reactie op de Facebookpagina van de gemeente Oldambt. Lees ook meer op de website van de gemeente.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button