Op stap

Nieuw beweegpark in Stadspark Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Het wijkplatform Parkwijk Kloostervallei heeft een nieuw beweegpark laten plaatsen op het grasveld gelegen naast de parkeerplaats in het Stadspark in Winschoten. Deze plek is uitgekozen vanwege de gunstige ligging en de sociale controle, die het wijkplatform verwacht door middel van voet-, fiets- autoverkeer en tegenover wonende bewoners van de Bovenburen.

- advertentie -

Vanaf de Bovenburen richting de vijver is het beweegpark goed zichtbaar. Het beweegpark bestaat uit een aantal elementen verdeeld in Cardio en Kracht, ook is er een instructiebord geplaatst. Een paar jaar geleden is het idee ontstaan om het beweegpark te laten plaatsen. De voorzitter van het wijkplatform kwam een dergelijk park tegen in Groningen. Het wijkplatform was direct enthousiast.

Opening
Het beweegpark is door iedereen in de gemeente Oldambt te gebruiken. Het beweegpark wordt volgende week officieel geopend door burgemeester Cora-Yfke Sikkema en wethouder Jurrie Nieboer. Het wijkplatform durft er van uit te gaan, dat de bewoners van het Oldambt veel plezier van het beweegpark zullen hebben.

Initiatief
Dit beweegpark is een initiatief van wijkplatform Parkwijk Kloostervallei. “Ze zijn lang bezig geweest om de subsidies rondkrijgen. Daarna is ontwikkeling snel gegaan. We hebben dit project gefaciliteerd met kennis en een subsidiebijdrage.” aldus een woordvoerder van de gemeente Oldambt.

“We vonden het een mooi proces om aan mee te werken. We werken nu aan beheerovereenkomst. Want als het er eenmaal staat moet het ook onderhouden worden. Dat doet voor een groot deel de buurt zelf.” aldus de woordvoerder.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button