Algemeen

GGD Groningen start met coronavaccinaties voor kinderen

- advertentie -

Groningen – Vanaf 20 januari kunnen ouders hun kind laten vaccineren tegen corona op een locatie van GGD Groningen. De eerste groep kinderen van 5 tot en met 11 jaar ontvangt vanaf 18 januari een uitnodigingsbrief voor deze vaccinatie.

- advertentie -

Ouders/verzorgers kunnen, als zij dit willen, telefonisch een afspraak maken voor hun kind bij de GGD. Het telefoonnummer hiervoor staat vermeld in de uitnodigingsbrief. Ouders/verzorgers beslissen of hun kind gevaccineerd wordt. Op de priklocatie vraagt GGD Groningen altijd of beide ouders/verzorgers toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie.

Vaccinatie voor kinderen
De Gezondheidsraad heeft geadviseerd om een vaccinatie tegen corona mogelijk te maken voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar. Het kabinet heeft dit advies overgenomen. De vaccinatie beschermt kinderen tegen het coronavirus. Kinderen krijgen hetzelfde vaccin als volwassenen. Dit is het BioNTech/Pfizer vaccin. Er is wel een verschil. Kinderen hebben minder vaccin nodig. Zij krijgen twee prikken met een tussenperiode van minimaal acht weken.

Afspraak maken
Ouders/verzorgers, die ervoor kiezen om hun kind te laten vaccineren, maken telefonisch een afspraak voor de prik. Zij bellen met het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat. Het is niet mogelijk om online een afspraak te maken. Ook is het niet mogelijk om GGD Groningen te bellen om een afspraak te maken.

Toestemming
Ouders/verzorgers beslissen over de vaccinatie van hun kind. Eén van de ouders/verzorgers komt met het kind mee naar de locatie. Op locatie vraagt de GGD of beide ouders/verzorgers toestemming geven voor de vaccinatie. Is dit niet het geval, dan krijgt het kind geen vaccinatie.

Kindervaccinaties bij GGD Groningen
Op alle locaties van GGD Groningen zijn prikstraten speciaal voor kinderen ingericht. Voor kinderen en hun ouders zijn speciale tijden beschikbaar voor de vaccinaties.

- advertentie -

Lees hier alle informatie over Coronavaccinatie bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar zonder verhoogd medisch risico.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button