Algemeen

Weekendweer: grijs en overwegend droog

- advertentie -

Landelijk – Komend weekend is het vaak droog. Alleen op zaterdag kan het soms een beetje motregenen. De zon is niet of nauwelijks te zien en ook mist behoort weer eens tot de mogelijkheden.

- advertentie -

Zaterdag kan plaatselijk een beetje motregen vallen. Veel vaker is het gewoon droog. Het wordt op de meeste plaatsen een graad of 7. In Zuid-Limburg blijft het kwik rond 5 graden steken. De wind is veelal matig en waait uit het noordwesten tot westen.

In de nacht naar zondag ligt de temperatuur rond 4 graden en kan het plaatselijk even opklaren. Als dit gebeurt ontstaat snel mist. Zondagochtend kan het daardoor regionaal mistig zijn. Op plekken zonder mist is het gewoon bewolkt. Zondagmiddag waait er een zwakke tot matige westenwind en wordt het 7 of 8 graden. Er zijn uitgestrekte wolkenvelden en de zon zal niet of nauwelijks te zien zijn.

Aanhoudend rustig winterweer
Het vooruitzicht naar volgende week geeft zeer grote kans op aanhoudend rustig en vrij zacht winterweer. De middagtemperatuur komt uit tussen 6 en 9 graden en de minima rond een graad of 4. Maxima van 5 of 6 graden en minima rond het vriespunt zijn gebruikelijk voor eind januari.

Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en af en toe zon. De neerslaghoeveelheden zijn heel beperkt en als er een keer iets valt zal het lichte regen of motregen zijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button