Cultuur

Kindcentrum Beukenlaan ontvangt feestelijk ‘De Schoolschrijver’

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen dinsdag ontving KC Beukenlaan in Winschoten De Schoolschrijver. Kinderboekenschrijfster Gonneke Huizing verbindt zich een half jaar aan het kindcentrum, met als doel kinderen taalsterk te maken.

- advertentie -

Het draait om het vergroten van het leesplezier en de schrijfvaardigheid van de kinderen.  Goed kunnen lezen en schrijven heb je nodig om volwaardig aan de samenleving te kunnen deelnemen. Gonneke werd ontvangen met een welkomstlied met dans door alle groepen en werd daarna beëdigd door burgemeester Cora-Yfke Sikkema van gemeente Oldambt.

“Mijn schrijversbezoek is geslaagd als kinderen na afloop van mijn bezoek zeggen dat ze meteen naar de bieb gaan. Is er iets mooiers dan te reizen naar plaatsen waar je in het echt nooit zou komen, mensen te ontmoeten die je anders nooit zou ontmoeten en te beleven wat je in werkelijkheid nooit zou beleven? Dat is wat ik iedereen gun.” aldus Gonneke.

Gonneke heeft onder andere de boeken geschreven: Lilou en Didi, Heksje Heks, Fleur & Nigel en meerdere jeugdromans.

Waarom De Schoolschrijver?
Bijna één op de vijf jongeren dreigt laaggeletterd te worden en het aantal basisschoolleerlingen dat laag scoort op taalvaardigheid neemt toe. Een derde van hen vindt lezen niet leuk, en slechts een kwart beleeft er plezier aan. Ongeveer de helft van alle vo-leerlingen in Nederland vindt lezen helemaal niet leuk.

Wie niet graag leest, ervaart minder voordelen van lezen en mist kansen.  Laaggeletterden hebben meer moeite om zich uit te drukken of met het verwerken van informatie, en dat beïnvloedt hun leven. Want de noodzaak tot lezen is overal. Van nieuwsbericht tot gebruiksaanwijzing, van belastingformulier tot medicijnbijsluiter. Daarom is leesplezier al vanaf jonge leeftijd zo ontzettend belangrijk. Wie graag leest, leest meer en wordt daardoor sterker in taal.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button