Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

Dressuurruiter Marten Luiten verkozen tot Talent van het Jaar

- advertentie -

Winschoten – Dressuurruiter Marten Luiten is door de Nederlandse paardenwereld verkozen tot Talent van het Jaar. Ruiters, coaches, pers en publiek waren het erover eens dat de 20-jarige Winschoter de meeste aanspraak maakte op deze eretitel zo meldt RTV Noord.

- advertentie -

Toppaard Fynona
Luiten won met het toppaard Fynona onder meer de nationale titel bij de junioren en wist op het Europees kampioenschap vijf gouden medailles te winnen in teamverband en individueel. Uit handen van paardensporticoon Anky van Grunsven kreeg hij een cheque van 5000 euro. Ook won Luiten de Publieksprijs: een staatsiedeken.

Lovende Anky van Grunsven
Van Grunsven was erg lovend over de jongen Winschoter:
‘Marten is een ruiter waar we in de toekomst zeker rekening mee moeten gaan houden. Hij is niet alleen Europees Kampioen geworden, maar hij heeft het hele jaar op de momenten dat het moest gebeuren laten zien dat hij kan presteren. Daarnaast heeft hij veel ruitergevoel, hij is heel coachbaar en mentaal erg sterk. Marten is absoluut een belofte voor de toekomst!’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button