Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Storm Corrie is mild in de gemeente Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Waar verderop in het land de Oosterscheldekering en de Haringvlietsluizen werden gesloten, een vrachtschip stuurloos raakte, in Katwijk een dak van een woning waaide en er in verschillende plaatsen bomen ontworteld raakten en op auto’s vielen viel de schade in de gemeente Oldambt erg mee.

- advertentie -

Storm Corrie, vernoemd naar de 83 jarige Corrie van Dijk (zij was de eerste vrouwelijke meteoroloog bij het KNMI) liet zich hier van haar milde kant zien met maximaal windkracht 6. Aan de westkust kwamen zeer zware windstoten voor van zo’n 110 km per uur, waar dat hier zo’n 58 km per uur was.

Bomen waaien om
De storm Malik die Corrie voorging, afgelopen zaterdag gaf wel enige overlast, zo was in Winschoten de dakrand van het Zuiderslot losgeraakt, viel in Finsterwolde een boom tussen twee woningen en ook aan de Hermelijnlaan in Winschoten raakte een flinke boom ontworteld.  In Midwolda hield een boom die boven de Niesoordlaan hing de brandweer enkele uren zoet.

Ook in Bad Nieuweschans waaide een boom om. Naast de brandweer, heeft ook de gemeente Oldambt meerdere bomen moeten zagen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Johan Siemens (ingezonden)

Oh ja…en de volgende storm in 2022? Hij gaat Dudley heten…gevolgd door Eunice, Franklin en Gladys…maar laten we hopen dat het zover niet komt en we gewoon rustig richting het voorjaar gaan.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button