Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Voorlopig geen samenwerking Ommelander Ziekenhuis en Powerfield

- advertentie -

Scheemda – De samenwerking tussen het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda en Powerfield gaat naar alle waarschijnlijkheid niet door.

- advertentie -

Powerfield, gespecialiseerd in het ontwikkelen en realiseren van duurzame energie, wilde in de Ulsderpolder een 285 hectare groot zonnepark aanleggen. Om hiervoor de goedkeuring van de gemeente Oldambt te krijgen werd het plan opgevat om ook het OZG hiervan, financieel, te laten profiteren. Het OZG zou hiermee 20 miljoen euro krijgen, daarnaast werd er nog eens 5 miljoen opzij gezet voor een leefbaarheids-gezondheidsfonds.

De meerderheid van de Oldambtster raadsleden vindt de Ulsderpolder hiervoor echter geen geschikte locatie, en daarmee lijkt het plan van de baan. Mogelijk zal Powerfield omzien naar een andere locatie, of het besluit aanvechten.

Het college van Oldambt had een maximum van 100 hectare aan zonneparken voorgesteld, maar dit is wat wethouder Nieboer geen harde grens. Kleinschaliger initiatieven bij de dorpen zouden een betere kans maken, waarbij het er vooral om zal gaan dat de opbrengst ook ten goede komt aan de dorpen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button