Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Bijzondere samenwerkings-tentoonstelling tussen Galerie Wiek XX en Cultuurhuis de Klinker

- advertentie -

Winschoten – Jacques d’Ancona heeft vrijdagavond de tentoonstelling Sculptuur in Beeld in Cultuurhuis de Klinker geopend. Het is een samenwerkingstentoonstelling tussen Galerie Wiek XX uit Bad Nieuweschans en de Klinker. Deze expositie is te bekijken in het Theatercafé en biedt onder andere bronzen beelden van Bernd Altenstein en Caius Spronken.

- advertentie -

Directeur Robert Bangma van de Klinker noemde de samenwerking bijzonder, ten eerste omdat hij geen band heeft met beeldhouwers en galeries, maar toch is zijn interesse gewekt door het echtpaar van Galerie Wiek XX Frans Boersma en Henriëtte Mulder om deze expositie te organiseren.

Naast de beelden in het theatercafé staat er in de centrale hal nog een vitrinekast met veelal bronzen beelden, die allemaal te koop zijn. Eén van de kunstenaars die in de Klinker exposeert is Bernd Altenstein uit Duitsland. Het is best bijzonder dat deze beroemde kunstenaar, geboren in 1943 te Schlossberg, zijn levensverhaal uit de doeken heeft gedaan. Zo is hij winnaar van de 1e Rodin Exhibiton van het Hakone-openluchtmuseum in Japan. Hij heeft overigens op veel plaatsen in de wereld in grote centra geëxposeerd, van Osaka tot en met Bad Nieuweschans en natuurlijk in heel veel plaatsen in Duitsland.

Galerie Wiek XX voor figuratieve en realistische kunst in Bad Nieuweschans bestaat sinds 1977. Het is daarmee een van de weinige galeries in Noord-Nederland die zo lang op professioneel niveau opereert. De tentoonstellingen zijn te bekijken tijdens openingstijden van het cultuurhuis. U bent welkom van maandag t/m zaterdag. Kijk voor de actuele openingstijden op indeklinker.nl.

Op de groepsfoto v.l.n.r. Robert Bangma, Henriëtte Mulder, Jacques ‘d Ancona , Frans Boersma en Bernd Altenstein.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button