Regionaal nieuws

Bezoek staatssecretaris Vijlbrief aan Provincie Groningen

- advertentie -

Groningen – Op maandag 17 en dinsdag 18 januari 2022 heeft staatssecretaris Mijnbouw Hans Vijlbrief een werkbezoek gebracht aan de provincie Groningen. Op maandag was hij in de gemeente Eemsdelta. Hij heeft gesproken met inwoners die hun ervaringen hebben gedeeld over de versterking.

- advertentie -

Ook heeft hij gesproken met bouwers die hebben aangegeven tegen welke problemen zij aanlopen. Op dinsdag heeft de staatssecretaris gesproken met inwoners van Woltersum. Met hen heeft hij onder andere gesproken over de funderingsproblematiek. Ook heeft hij een gesprek gevoerd met het Gasberaad, de Groninger Bodembeweging, de NCG en het IMG.

Gesprekken met bestuurders
Ook de regionale bestuurders hebben een gesprek gevoerd met de nieuwe staatssecretaris. Dat gesprek ging onder meer over de handhaving van het genomen gasbesluit en het stoppen van de gaswinning. Verder is gesproken over het verloop van de subsidieregeling Verduurzaming en Verbetering Groningen. De bestuurders hebben geschetst tegen welke problemen inwoners aanlopen bij de afhandeling van schade en de versterking van hun woning.

Er is duidelijk gemaakt welke schrijnende situaties er in het gebied zijn ontstaan doordat inwoners soms al heel lang in slepende trajecten zitten als het gaat om schadeafhandeling of onduidelijkheid over de veiligheidssituatie van hun woning. Er is benadrukt dat daar verbetering in moet komen en dat er geld nodig is om bijvoorbeeld problemen met funderingen op te lossen en maatwerk te kunnen leveren om mensen te helpen.

Vervolg
De staatssecretaris en de regio hebben afgesproken dat ze de komende tijd de benoemde punten uit de gesprekken verder gaan uitwerken tot concrete afspraken met bijbehorende financiële middelen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button