Algemeen

Feestelijke sleuteloverdracht Tiny Houses in Midwolda

- advertentie -

Midwolda – Op dinsdag 8 februari ontvingen de eerste huurders van de Tiny Houses in Midwolda de sleutels van hun nieuwe onderkomen. Woonstichting Groninger Huis realiseerde aan de Hoofdweg 241 acht Tiny Houses, waardoor het terrein een nieuwe invulling heeft gekregen.

- advertentie -

Klein welkomstfeestje
Laura Broekhuizen (directeur-bestuurder Groninger Huis) en wethouder van gemeente Oldambt Gert Engelkens kwamen de huisjes feestelijk openen. Samen overhandigden ze symbolisch de sleutel aan één van de nieuwe bewoners. Onder het genot van een verse kop koffie konden bewoners elkaar alvast een beetje leren kennen.

Wonen met vakantiegevoel
Vroeger stond op dit terrein een oude boerderij. Woonstichting Groninger Huis kocht het perceel van de gemeente om er Tiny Houses op te bouwen. Laura Broekhuizen: “Wij vonden dit een mooie toevoeging voor het woningaanbod voor één- en tweepersoonshuishoudens in Midwolda. En kijk nou wat een fantastische plek dit is aan het Oldambtmeer! Met je surfplank onder de arm de straat oversteken om lekker te gaan surfen, dat is toch het ultieme vakantiegevoel?”.

Gert Engelkens: Als gemeentebestuur zijn we erg blij met dit initiatief van Groninger Huis. Juist nu er een enorme krapte op de woningmarkt is, voorzien de Tiny Houses in een behoefte voor met name jonge starters. De gemeente gaat er binnenkort ook voor zorgen dat het terrein de komende tijd verder wordt ingericht. Zo wordt er onder andere nog een fietspad aangelegd waardoor je binnendoor naar het Oldambtmeer kunt fietsen.”

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button